2012. augusztus 9., csütörtök

Svéd uborka


Hozzávalók: 

  • 4 kg uborka
  • 2 kg hagyma
  •  1 dl só
  • 8 dl cukor
  • 3 dl víz
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 ek. Nátrium-benzoát
Elkészítés:
Az uborkát jól megmossuk a 10 l-es Giga Kelesztőben. Én erre a célra egy körömkefét használok.



Az uborkát, hagymát vékony karikára szeljük a Konyhaművész Szeletelővel a 10 l-es Tálalókészlet Tálba.

Rászórjuk, ráöntjük a hozzávalókat és 1 napra vagy 1 éjszakára állni hagyjuk, közben többször megkeverjük.



Másnap üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5-10 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd végső helyükre tesszük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • 10 l-es Giga Kelesztő
  • Konyhaművész Szeletelő
  • 10 l-es Tálalókészlet Tál
  • Mesterfogás Keverőkanál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése