2013. június 17., hétfő

Citromszörp télire







Hozzávalók:

  • citrom
  • cukor (literenként 60-80 dkg, de lehet 1:1-ben is készíteni, ízlés szerint)
  • Haas Szörptartósító arányosan a tasakon található leírás szerint




Elkészítés:




Az előző posztban a cukrozott citromhéjhoz lehámozott citromokat használom fel.
A Tupperware Narancshámozójának segítségével felhasítom a citrom fehér héj maradványát, majd szépen lefejtem a húsról.









A levét a citromoknak én gyümölcscentrifugával nyertem ki.
A különvált rostokat addig pörgetem újra, és újra, amíg jóformán csak a magok és a száraz rostok maradnak meg. Ezt a műveletet elég sokszor megismételtem.

Akinek nincs gyümölcscentrifugája, az ne hámozza meg a citromokat, hanem félbevágva egyszerűen citromfacsarón nyerje ki a citromlevet, majd a magokat kiszedve, a levet átszűrve folytassa a készítést.
a 2 kg citromból nekem 8 dl lé lett.
Ehhez én 60 dkg cukrot tettem végül. Először csak csak 45 dkg-ot, de nagyon savanyúnak találtam, így a 60 dkg lett a végső cukor mennyiség.
Elvileg még bírt volna el, de így kicsit savanykásabb a szörp.

Tehát a cukrot és a tartósítót belekevertem a citromlébe. Addig kevergettem, amíg a cukor teljesen feloldódott.

Ezután tisztára mosott üvegekbe töltöttem.

Ami pedig kimaradt, szódával kóstolót tartottunk.
Nagyon finom limonádét kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Eperfagylalt

Eredeti recept: Hozzávalók 4 adaghoz: 500 g eper 2 ek citromlé 150 g cukor 400 ml tejszín 4 tojássárgája Elkés...