2013. szeptember 25., szerda

Gyöngyhagyma és uborka Deko-val

Hozzávalók:

  • 3 kg uborka
  • 1,5 kg gyöngyhagyma
  • 1 cs, Deko savanyúságtartósító és az utasítás szerinti hozzávalók

Elkészítés:

A Deko-t elkészítjük a rajta levő utasítás szerint. Tehát forralunk 1,75 l vizet. Adunk hozzá 0,5 l 10%-os ecetet, 100-120 g cukrot (aki édesebben szereti az tehet többet is). Beleöntjük a lébe a Deko-t és 5 percig forraljuk.

Én kihűtöm teljesen a levet.

Az uborkát jól megsikáljuk, megmossuk. A gyöngyhagymát megpucoljuk és ezután megmossuk. Mindegyiket jól lecsepegtetjük és üvegekbe rakjuk.
Miután az ecetes, Deko-s lé teljesen kihűlt, ráöntöm az uborkára, hagymára. Jól lezárom az üvegeket, 5 percre fejre állítom, majd mehetnek végleges helyükre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése