2014. július 15., kedd

Őszibarackleves télire


Hozzávalók: 
  • 85 dkg őszibarack (ennyi maradt a kompótnak valóból, mert ezek oda már érettek voltak)
  • pár kis darabka fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 1/2 vaníliarúd kettéhasítva
  • 15 dkg cukor
  • 1 kicsi citrom leve vagy egy nagyobb felének a leve
Elkészítése:
A barackot megpucoljuk, magozzuk és feldarabolva egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, hozzáadjuk a fűszereket és jó puhára főzzük.
Miután megfőtt rúdmixerrel összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, elkeverjük és visszatesszük a tűzhelyre, jól átforraljuk.

Tisztára mosott, széles szájú szörpös üvegekbe töltjük forrón, azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üveget.
Mikor töltjük az üvegeket a lábas, amiben a levesünk van, mindig a tűzhelyen legyen, hogy forró tudjon maradni.
Így töltögetjük az üvegbe, és minden üveget egyesével azonnal lezárunk, fejre állítunk. Ha így teszünk, akkor nem kell tartósítószer és szépen eláll a levesünk.

Télen elővarázsolhatjuk a nyár ízeit.

Adhatunk a főzés végén hozzá fekete szedret (nálam még nem érik). Azzal épp csak addig főzzük már, hogy a szeder kissé szétessen.

Nagyon finom, próbáljátok ki.

Fogyasztáskor kompóttal, tejszínnel ízesíthetjük még.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése