2015. július 15., szerda

Almás kajszidzsem

Hozzávalók:

  • 600 g alma (zöld alma) - előkészítve mérjük ki
  • 650 g sárgabarack - előkészítve mérjük ki
  • 1 tasak Dr. Oetker vagy Haas Dzsemfix Extra 2:1
  • 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
  • 500 g cukor (gyümölcscukor)

Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és nagyobb darabokra hagyjuk.
Mindegyikből kimérjük a hozzávalóknál leírt mennyiséget.
Elkészítés:
A gyümölcsöket és a vaníliás cukrot egy megfelelő méretű főzőedénybe tesszük.
A dzsemfixet 2 ek. cukorral elkeverjük és ezt is a gyümölcshöz adjuk.
Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Újra forrástól, legalább 3 percig zubogva forraljuk.
Ha szükséges a habot közben leszedjük.

Jól kimosott üvegekbe merjük. Lezárjuk az üvegeket és 5 percre fejre állítjuk.

Ötlet: Ha van odahaza baracklikőrünk , akkor az üvegekbe töltés előtt 2 ek-nyit adhatunk a dzsemhez. Jól elkeverjük. Persze ezzel már nem főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése