2016. április 24., vasárnap

Petrezselyemzöld kókuszolajban

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöldje
  • kókuszolaj
  • kis üveg
  • aprító
Elkészítés:





A petrezselymet jól megmossuk és leszárítjuk.
Elektromos vagy Tupperware aprítóval aprítjuk, de akinek nincs egyik sem, természetesen hagyományosan késsel is apróra vághatja.
Kis üvegbe tömjük.








Mikróban olvasztunk kókuszolajat, de ne forraljuk, épp csak olvadjon meg.
Az üvegben levő petrezselyemre öntjük. Egy szilikon keverővel vagy műanyag kiskanállal meglezítgatjuk a petrezselymet, hogy mindenhova jusson a kókuszolajból. Újra visszanyomkodjuk az üvegbe. Addig ismételgetjük ezt a műveletet, amíg az üveg feltelik az olajjal. 

Eligazgatjuk szépen simára az üvegben, és lezárjuk.
Az olaj jól lepje el a petrezselymet.




Felhasználhatjuk, leveseknél, pácolásnál, de akár kenyérre kenve is egészséges reggeli. Tudom furcsán hangzik, de a petrezselyem tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, bátran fogyaszthatjuk zsíros kenyérnek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése