2016. május 30., hétfő

Rózsaszörp tartósítószer mentesen


Hozzávalók:

  • 350 g illatos bordó rózsaszirom
  • 2 l víz
  • 1 kg cukor
  • 3 citrom leve

Elkészítés: 




A rózsaszirmokat jól megmossuk, a végénél a sárga kis részt, ami a kocsányhoz kapcsolódik kivagdossuk, mert attól nagyon keserű lenne a szörpünk.










Egy fazékba rakjuk és ráöntjük a vizet.
Felforraljuk, majd addig főzzük kis fokozaton, amíg a szirmok teljesen kivilágosodnak.
Ezután leszűrjük, kinyomkodjuk a szirmokban maradt folyadékot.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és addig kevergetjük, míg a cukor teljesen feloldódik.

Tisztára mosott üvegekbe töltjük.




A befőzőautomatába tesszük a kupakkal lezárt üvegeket. Feltöltjük az automatát vízzel úgy, hogy minimum az üvegek 3/4-ed részéig érjen a víz.

80 Fokon 20 percig dunsztoljuk a szörpöt.
Mikor kivesszük, ellenőrizzük, hogy a kupakok levákuumozódtak-e. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a kupakot középen megnyomjuk. Ha le tudjuk nyomni, akkor sajnos nem jött létre a vákuum, tehát a tetőnk rossz. Ha így jártunk, akkor tetőt kell cserélni és újra dunsztolni a szörpöt.

Ha készen vagyunk, akkor mehetnek is a polcra az üvegek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése