2016. június 28., kedd

Szörpök tartósítószer nélkül

Gyömbér szörp

Hozzávalók:
  • 2,5 l víz
  • kb. 650 g friss gyömbér 
  • 2 citrom vagy lime 
  • 400 g cukor vagy méz (ízlés szerint növelhető a mennyisége)

Elkészítés:




A gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor elolvad teljesen.
Letakarva állni hagyjuk kb. 30-40 percen keresztül (ha tovább hagyjuk állni, csípősebb lesz).
Leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük.





80 fokon 20 percig dunsztoljuk.

Fogyasztásnál a hígítási arány kb. 1:5, de érdemes kitapasztalni, milyen hígításban ízlik a legjobban. Szódával vagy ásványvízzel hígítsuk, tehetünk a pohárba bőven jégkockákat, citrom- vagy lime-karikákat és mentaleveleket.

Rózsaszörp


http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2016/05/rozsaszorp-tartositoszer-mentesen.html
Kattints a képre!

Citromfű szörp
 Kattints a képre
Kattints a képre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése