2017. május 29., hétfő

Rózsa - citromfű szörp



Hozzávalók:

  • 500 g rózsaszirom - lehet csak sötét piros, de én most vegyesen szedtem a rózsát
  • 1 csokor citromfű
  • 4 db citrom leve
  • 1,5 kg Aranybarna cukor
  • 3,5 l víz


Elkészítés:



A rózsaszirmokat leszedjük, folyóvíz alatt megmossuk.

Csak vegyszer mentes rózsát szabad elkészíteni!!

A szirmokat beletettem Ella kuktám edényébe. Ráöntöttem a vizet, majd Kézi beállításon 5 percig főztem tető nélkül, közben többször belenyomkodtam a szirmokat a vízbe.









Miután a szirmok összeestek, és lejárt a főzési idő, rátettem a kuktára a tetejét és így még 3 percig főztem.

Mikor lejárt az idő, a gépet kikapcsoltam és megvártam, míg a gőz magától távozik a kuktából.

Ezután kivettem a betétedényt és így hagytam langyosra hűlni az oldatot.


Szűrés, szirmok kinyomkodása után hozzáadtam a cukrot és az átszűrt citromlevet.
A cukor oldódásáig kevergettem a szörpöt.

Tisztára mosott üvegekbe mertem, majd sorban beleállítottam a megtöltött, jól lezárt üvegeket a befőzőautomatába. Az automatát feltöltöttem vízzel úgy, hogy az, az üvegek 3/4-ed részét ellepje. Lezártam az automatát a fedővel. 80 fokra és 20 percre állítottam és így kidunsztoltam a szörpöt.

Amikor lejárt a program, kiszedtem a kész szörpöt, címkéztem az üvegeket és végleges helyükre tettem.




2016-ban készült Rózsaszörp, hagyományosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése