2017. június 24., szombat

Levendula szörp


Ezt ugyan tavaly készítettem, de most van a levendula szezonja, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Hozzávalók:
  • 1 l víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 30 g szárított levendulavirág. (lehet friss is, de akkor több kell, 2-3-szorosa)
  • 1 citrom leve

Elkészítés::
A vízből és a cukorból főzzünk szirupot. Amikor már teljesen elolvadt a kristálycukor, szórjuk bele a levendula virágokat, majd hagyjuk még két-három percig forrni. Ekkor vegyük le a tűzről és csavarjuk bele a citrom levét. Keverjük el, majd hagyjuk így állni néhány órát. Akár egy napot is állhat, de fedjük le, mert a cukros lé vonzza a rovarokat.
Amikor jónak látjuk, szűrjük le, forraljuk fel még egyszer, majd töltsük tiszta üvegekbe, dunsztoljuk ki 80 fokon 20 perc alatt.
Minél tovább áztatjuk a levendulát, annál intenzívebb lesz az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése