2017. július 5., szerda

Sárgabarack alkoholban



Egy széles szájú üveg aljára egy ujjnyi cukrot teszünk. 
Erre rakjuk soronként a meghámozott (én nem hámoztam), citromos vízbe rakott, majd jól lecsepegtetett fél barackot. 

Cukorral rétegezve megtöltjük az üvegeket. 
Közben minden sor gyümölcsöt meglocsolunk 1-2 ek 96 fokos tiszta alkohollal. Az üvegeket azonnal lekötjük és mehet is a kamrába.


Az ily módon eltett gyümölcs lehet kissé érettebb, leveses barack is, mert az alkoholtól úgy is megkeményszik.

Nagyon erős lesz a gyümölcs, 1-1 felet szabad csak elfogyasztani, a leve pedig édes likőrre emlékeztet.

Tehetjük felnőtteknek koktélokhoz, vagy részeges pudingba, stb.

Gyermekeknek TILOS adni belőle!!!









1 óra múlva már ennyire megolvadt a cukor!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése