2016. április 10., vasárnap

Citromos csirkemell

Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 db citrom
  • bors
  • babérlevél
  • konyhai zsineg
  • zsír, a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:

A felszeletelt csirkemelleket 2 citrom levével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy éjszakán át hűtőben hagyjuk pácolódni.

Az edényt zárjuk le a tetejével, mert a citrom erős illatát átveheti minden a hűtőben.

A harmadik citromot felkarikázzuk, úgy, hogy minden szelet húsunkhoz elég legyen Ezt is hűtőbe tesszük.




Másnap kiterítünk egy darab alufóliát a munkalapra és ezen készítjük elő a húst a sütésre.

Minden szelet húsra teszünk egy citromkarikát, erre egy darab babérlevelet.
Zsineggel a húsra rögzítjük.




Zsírozott tepsibe rakjuk sorban egymás mellé.
Tehetünk a tepsibe sütőlapot vagy sütőpapírt. Ez esetben azt kenjük meg olvasztott zsírral.

Amennyiben a hús nem itta be teljesen a citromlevet, azt rálocsoljuk a tepsiben levő előkészített hússzeletekre.

Sütőben megsütjük a húst. 
Mikor kész, levágjuk a zsineget és tálra rendezzük a citromos hússzeleteket.

Rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése