2017. július 1., szombat

Kornics - darálós süti


Hozzávalók:
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 egész tojás
  • 60 dkg liszt
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 2 citrom reszelt héja, vagy ennek megfelelő szárított citromhéj


Elkészítés:







A hozzávalókat összegyúrjuk és húsdarálón daráljuk, amire ráhelyeztük a sütiformát. 












Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, vagy szilikon sütőlappal béleltre. Kinek mi van épp kéznél.
170 fokon világosra sütjük.










A tésztát színezhetjük is, pl. kakaóporral, vagy ételfestékkel. Amennyiben kakaós tésztát készítünk, egy kicsivel több zsiradék vagy kevesebb liszt kell, ki hogy oldja meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése