2024. május 19., vasárnap

Epres „kenyér”

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 330 g kristálycukor
  • 125 g vaj vagy margarin
  • 3 db tojás
  • 250 ml tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 350 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10-15 db eper

Tetejére:

  • 3 ek porcukor
  • 2-3 tk citromlé
  • 5 db eper

Elkészítés:

A vajat a cukorral jól kikeverjük, kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és jól kikeverjük.

Ezután hozzákeverjük a sót, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.

Az epreket kis darabokra vágjuk és óvatosan a masszához keverjük.


Egy kenyérsütő formát kikenünk vajjal, lisztezzük és beleöntjük a tésztát.


170 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni, majd 15 perc múlva mérsékeljük 160 fokra és így sütjük tűpróbáig. Időt nem írok, mert minden sütő más.

Amíg sül a kenyér és már majdnem kész elkészítjük a cukormázat. A porcukrot annyi citromlével keverjük ki, hogy szépen kenhető vagy csurgatható masszát kapjunk.

Az epreket kis darabokra vágjuk.

Mikor megsült a kenyér kiborítjuk a formából és azonnal rákenjük a cukormázat és megszórjuk az eperdarabokkal.


Kihűlés után szeleteljük.

Tipp: Ha vastagabb cukormázat szereted, készíts nyugodtan dupla adagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...