2012. március 31., szombat

Bagette


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 1 cs instant élesztő
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 kk cukor
  • langyos víz (kb. 2-3 dl, ahogy a tészta kívánja)
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás sárgája
Elkészítés:
A lisztet a Lisztszóróban mérjük ki (egyszerre 30 dkg fér bele). A Duplafalú Kelesztőbe szitáljuk.

Hozzáadjuk az élesztőt, amit betakarunk a liszttel. Beletesszük a tojás sárgáját, langyos tejet, sót, cukrot, olajat.

Robotgéppel jól összedolgozzuk. A langyos vizet lassan adagoljuk hozzá, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk.

Miután jól megdagasztottuk a tésztát, lezárjuk a kelesztőt és a tésztát duplájára kelesztjük.


A megkelt tésztát a Gyúrólapra borítjuk, jól átdolgozzuk, szép gombóccá formáljuk, majd a Nyújtóval kinyújtjuk. Kívánt méretű, lehetőleg egyforma téglalapokra vágjuk, ebben nagy segítség a Gyúrólap beosztása.

A kis téglalapokat egyesével még kisodorjuk szép negyedujjnyi vastagságúra. Hosszanti oldalait behajtjuk, úgy, hogy egymáshoz érjenek, de ne fedjék le egymást, tehát mindegyik felét csak a tészta közepéig hajtjuk be.

Ezután fentről lefelé összetekerjük a tésztát kis henger alakúra. A tepsibe beletesszük a Szilikon sütőlapot és erre kellő távolságban egymástól, elhelyezzük a kis bagetteket. Alulra, középre kerüljön a hajtás (tészta) széle. Úgy tegyük a Szilikon Sütőlapra, hogy több mint duplájára fognak nőni a sütőben.


A bagettek tetejét vízzel megkenjük a Szilikon Kenőecset segítségével.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük a Bagetteket.
Miután megsült forrón átkenjük megint vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd az Elegancia Kenyérkosárban kínáljuk.


Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
  • Duplafalú Ablakos Kelesztő
  • Gyúrólap
  • Nyújtó
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • TW Lisztszóró
  • Mindent Bele edények
  • Kristály Cukoradagoló
  • Új Hullám Olajkiöntő
  • Konyhaművész Mérőkancsó
  • Szilikon Sütőlap
  • Szilikon Kenőecset
  • Elegancia Kenyérkosár




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése