2012. április 1., vasárnap

Krumpli főzelék

Hozzávalók
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  •  
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 1 db babérlevél
  • Vegeta
  • fűszerpaprika
  • 0,8 dl olaj
  • 2- 3 ek liszt
  • tej
  • 2-3 ek tejföl
  • víz
Elkészítés:

A krumplit a Zöldséghámozóval megpucoljuk és az Új Generációs Konyhai Késsel vékonyra karikázzuk.

A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, négyfelé vágjuk, majd a Turbó Aprítóban összevágjuk.

A 2,5 l-es Mirage Főzőedénybe olajat öntünk, felforrósítjuk és rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk.

Pirospaprikával megszórjuk, kb. 3 dl vizet öntünk rá. Fűszerezzük.

Beletesszük a karikára vágott krumplit, és ha szükséges, annyi vizet öntünk még rá, hogy éppen csak ellepje. Puhára főzzük.

Közben a Mix-Fixbe öntünk 1 dl tejet, 4-5 kanál tejfölt és 2 ek lisztet. Jól összerázzuk.

Mikor megfőtt a krumpli, a Mix-Fixben készült habarást ráöntjük, jól elkeverjük és forraljuk. Amennyiben sűrű lenne, tejjel megfelelő állagúra hígítjuk, és újra forraljuk.

Friss házi kenyeret kínálunk hozzá, és aki szereti, készíthet mellé fasírtot illetve bármilyen pörköltet, frissensültet.

Mi csak ritkán fogyasztunk húsféléket a főzelékekhez, csak magában szeretjük, de úgy nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...