2013. október 2., szerda

Birsalma-alma befőtt

Hozzávalók:
  • 4 kg birsalma
  • 1 kg alma (én Mutsu almát tettem hozzá)
  • 1 cs. Haas Befőtt tartósító utasításon levő hozzávalókkal (1,9 l víz, 50-75 dkg cukor)

Elkészítés:
A birset és az almát jól megmossuk, megpucoljuk, magházát eltávolítjuk.
Négybe vagy nyolcba vágjuk, de tetszés szerint vékonyra is szeletelhetjük.
Citromos vízbe tesszük, hogy ne nagyon barnulhassanak meg a gyümölcsök.

A tartósítót elkészítjük az utasítása szerint.

Mikor forr, kis adagonként beletesszük a gyümölcsöt, gyöngyözésig bent hagyjuk, majd kiszedjük a Tálalómesterbe, amiben bent a szűrő része is.
Kimosott, csírátlanított üvegekbe rakjuk az átmelegített gyümölcsöt.
Mikor minddel végeztünk, a levet újra forraljuk és rámerjük az üvegekben levő birsre.
Légmentesen lezárjuk a tetővel az üvegeket, és minimum 5 percre fejre állítjuk őket.


Miután visszaforgattuk, mehetnek is a helyükre, nincs szükségünk dunsztolásra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...