Hozzávalók:
- 4 kg birsalma
- 1 kg alma (én Mutsu almát tettem hozzá)
- 1 cs. Haas Befőtt tartósító utasításon levő hozzávalókkal (1,9 l víz, 50-75 dkg cukor)
Elkészítés:
A birset és az
almát jól megmossuk, megpucoljuk, magházát eltávolítjuk.
Négybe vagy
nyolcba vágjuk, de tetszés szerint vékonyra is szeletelhetjük.
Citromos vízbe
tesszük, hogy ne nagyon barnulhassanak meg a gyümölcsök.
A tartósítót
elkészítjük az utasítása szerint.
Mikor forr, kis
adagonként beletesszük a gyümölcsöt, gyöngyözésig bent hagyjuk, majd kiszedjük
a Tálalómesterbe, amiben bent a szűrő része is.
Kimosott,
csírátlanított üvegekbe rakjuk az átmelegített gyümölcsöt.
Mikor minddel
végeztünk, a levet újra forraljuk és rámerjük az üvegekben levő birsre.
Légmentesen
lezárjuk a tetővel az üvegeket, és minimum 5 percre fejre állítjuk őket.
Miután
visszaforgattuk, mehetnek is a helyükre, nincs szükségünk dunsztolásra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése