Hozzávalók:
- 50 dkg füge
- 35 dkg cukor
- 1 dl víz
- kicsi citromlé
- ½ vanília rúd
- 1/2 fahéjrúd
- ½ tk gyömbér
Elkészítés:
A fügék
száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot,
fűszereket. Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem
pihenni a hűtőbe.
Ma pedig
puhára főztem a fügéket és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk
turnixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a
számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri. Mikor kész a lekvárunk, forrón kis
üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk. Az üvegeket 10 percre fejre
állítjuk, és szárazdunsztba tesszük kihűlni őket. Így finom, tartósítószer
mentes lekvárunk lesz.
én nem vizet hanem almát tettem bele , és nagyon finom lett ,
VálaszTörlésIgen, a következő variáció nálam is almás lesz. :)
VálaszTörlésnem változtat az ízén , de az állagán igen , fahéj, és gyömbér társaságával, került az üvegbe .
Törlés