2014. március 1., szombat

Pulyka hússal töltött Cannelloni

Hozzávalók:
  • 20 dkg Cannelloni száraztészta (16 db)

Töltelékhez:
  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 15 dkg füstölt sajt darabolva (sima trappista is jó)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál zsír
  • 3-4 db fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
  • 1 evőkanál Knorr Magyaros Fűszervarázs

Mártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg sajt reszelve

Edény kikenéséhez:
  • Folyékony Rama margarin (persze vaj vagy kockamargarin is jó)

Elkészítés:



A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A zsemlét megáztatjuk a tejben, és kifacsarjuk.










A darált pulykahúshoz hozzáadjuk a pirított hagymát, az áztatott zsemlét, a tojást, a darabos sajtot és a fűszerkeverékeket.

Ízlés szerint sózzuk, és jól összedolgozzuk.









Megtöltjük a Cannelloni tésztákat.









Rama margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk.
A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, és a reszelt sajttal. A tésztára öntjük és egyenletesen elkenjük a tetején. Lefedjük és 170 C fokos sütőben 30 percig sütjük. Levesszük a tetőt, és 5 percig még pirítjuk.







Tipp: Darált sonkával is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...