Hozzávalók:
- 20 dkg Cannelloni száraztészta (16 db)
Töltelékhez:
- 40 dkg darált pulykahús
- 1 db zsemle
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 15 dkg füstölt sajt darabolva (sima trappista is jó)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál zsír
- 3-4 db fokhagymagerezd
- 1 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
- 1 evőkanál Knorr Magyaros Fűszervarázs
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 10 dkg sajt reszelve
- só
Edény kikenéséhez:
- Folyékony Rama margarin (persze vaj vagy kockamargarin is jó)
Elkészítés:
A
vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk,
és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A zsemlét
megáztatjuk a tejben, és kifacsarjuk.
A darált
pulykahúshoz hozzáadjuk a pirított hagymát, az áztatott zsemlét, a tojást, a
darabos sajtot és a fűszerkeverékeket.
Ízlés
szerint sózzuk, és jól összedolgozzuk.
Megtöltjük
a Cannelloni tésztákat.
Rama
margarinnal kikent sütőedénybe szorosan egymás mellé rakjuk.
A tejfölt
összekeverjük a tejszínnel, és a reszelt sajttal. A tésztára öntjük és
egyenletesen elkenjük a tetején. Lefedjük és 170 C fokos sütőben 30 percig
sütjük. Levesszük a tetőt, és 5 percig még pirítjuk.
Tipp: Darált sonkával is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése