2014. június 17., kedd

Meggyes pulyka vagy csirkemell


Hozzávalók 2 főre:
  • 4 szelet pulykamell
  • 5 dkg vaj
  • 1 házias leves alap vagy 1 db leveskocka
  • 1 dl víz
  • csipetnyi gyömbérpor
  • ½ kg magozott meggy
  • 2 dl tejszín (én Spoonz joghurtot használok már csak)
  • 1 púpozott tk. finom vagy rizsliszt
  • Tehetünk egy csipetnyi őrölt fahéjat is a végén, vagy aki édesebben szereti egy kevés cukrot 

Elkészítés:




A vajon a szelet húsokat fehéredésig sütjük, mindkét oldalukon. Kevés vizet öntve alá, és hozzáadva a házias leves alapot és a csipetnyi gyömbért, kis lángon vagy alacsony fokozaton fedő alatt puhára pároljuk. Közben többször megforgatjuk a húst a lében.







Amikor megpuhult a hús, zsírjára sütjük.

Ráöntjük a kimagozott meggyet. Így még 5 percig együtt főzzük, de nem keverjük, hanem csak rázogatjuk az edényt, hogy a meggy ne nagyon törjön meg.

A meggy lében elkeverjük csomómentesen a lisztet, és hozzákeverjük a tejszínt is.

Ezzel besűrítjük a meggyes húst. Összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük.


Vajban párolt újburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése