2015. augusztus 31., hétfő

Citromkarikák cukorban

Hozzávalók:

  • citrom 7-8 db
  • cukor
  • 1 db 7,2 l-es üveg
Elkészítés:
A megmosott szárazra törölt méhviasszal kezelt (héja emberi fogyasztásra alkalmas) citromokat kb. fél cm vastag karikákra vágjuk.

A tisztára mosott üveg aljába teszünk 3. ek cukrot. 

Erre elkezdjük rétegezni a citrom karikákat. Minden réteget megszórunk 1 ek. cukorral. 

Amikor az üveg megtelt a tetejét szintén 3 evőkanál cukorral zárjuk le. 

Csavaros tetővel légmentesen lezárjuk az üveget és polcra tesszük.

Egy kis idő múlva lé keletkezik az üvegben, ahogy a cukor és a citrom "egyesül".

Ezt a cukrozott citromot felhasználhatjuk süteményekhez, limonádéhoz, édes dolgokhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése