2016. január 29., péntek

Csoki zserbó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg margarin vagy vaj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • tejföl
Krém:
  • 4 dl tej
  • 4 púpozott ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta összetevőit összegyúrjuk. Tejfölt csak kicsinyenként adagoljuk, hogy a tészta szépen összeálljon és sodorható legyen. 
4 részre osztjuk.
Egy tepsi hátát zsírozzuk, lisztezzük.
A kinyújtott tésztát a tepsire fektetjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Gyorsan sül, tehát figyeljünk oda.
Míg a tésztánk sül, addig elkészíthetjük a krémet.
Először elkeverjük a tejjel a lisztet és jó sűrűre megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Eközben a vajat a porcukorral jól kikeverjük. Mikor a lisztes krémünk teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémhez és robotgéppel simára keverjük.

Az időközben elkészült, és kihűlt 4 lapot megtöltjük a krémmel.

Másnap szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése