2017. augusztus 27., vasárnap

Rakott krumpli nagyon másképp



Hogy miért ezt a címet adtam a receptemnek? Mert kislányom szereti ugyan a rakott krumplit, de nem kolbásszal, nem tejföllel és tojássárgája sem lehet benne, de még sajtot sem tehetek rá.
Így hát ez egy nagyon különleges rakott krumplinak nevezett étele a kislányomnak.

Tehát nézzük is, hogy hogyan készül

Hozzávalók:

  • pár szem krumpli (kb. 5-6 közepes méretű)
  • 3 db füstli
  • 4 db főtt tojás, de csak a fehérje
  • zsír


Elkészítés:
A krumplit megfőzöm, jobban mondva gőz programon elkészítem Ellában 8 perc alatt.

A tojásokat is keményre főzöm forrástól számított 10 perc alatt a tűzhelyen. Beletehetném a krumplihoz is Ellába, de nekem úgy nem szimpatikus a pucolt tojás színe, kissé megszürkül a fehérje része.
Közben míg készül a tojás és a krumpli, felkarikázom a füstliket és kizsírozok egy kicsi mázas kerámia tálat.

A krumplit, tojást is megpucolom, és kezdem tölteni a tálat.
Alulra krumpli szeletek, sózás.
Rá, jó sűrűn a füstli karikák, majd erre a tojásfehérje karikák, szintén jó sűrűn.

Végül krumplival zárjuk a sort, amit sózunk, és hogy ne legyen száraz az ételünk, megkenjük a krumpli tetejét is zsírral.

Ezután kezdődhet is a sütés, amit most nem a tűzhely sütőjében fogok csinálni, hanem a Klarstein VitAir Fryer hőlégkeveréses fritőzömben. 

A rácsot az edény aljába teszem úgy, hogy a kisebbik lábain álljon, erre ráteszem a kerámia tálat.

210 fokon 15 perc alatt átsütöm a rakott krumplit és már tálalható is.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!Köszönöm hogy megosztottad a receptet,nekem is ilyen készülékem van és ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, ürülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

      Törlés

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...