2018. február 1., csütörtök

Sajtos perec

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • kb. 20-30 dkg reszelt sajt
  • 2 tk só
  • 1 cs szalalkáli
  • tej
  • köménymag (opcionális)
  • 1 db tojás

Elkészítés:
A szalalkálit kb. fél dl langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet, margarint sóval, 10 dkg reszelt sajttal, a felfuttatott szalalkális tejjel, és még annyi tejjel, hogy könnyen gyúrható, közepes keménységű legyen, összedolgozzuk.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.

Felvert tojással megkenjük és megszórjuk a reszelt sajttal.

Perec szaggatóval kiszaggatjuk és sütőlemezre rakjuk, amelyre vagy szilikon sütőlapot vagy sütőpapírt teszünk.

A leeső tésztadarabokat újra gyúrjuk, sodorjuk, kenjük, sajttal szórjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.

Szép világosra sütjük, de úgy, hogy a sajt kicsit pirulós legyen.

1 adagból kb. 120 db perecünk lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése