2018. március 2., péntek

Sajtos tarja rizzsel és kivi mártással



Hozzávalók:
  • 5 nagyobb szelet tarja 7-8 mm vastag (vagy annyi, ami épp betakarja a fritőz edény alját)
  • frissen őrölt feketebors
  • fél pohár  krémes fehér joghurt
  • 1 ek. mustár
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • 1 ek. olaj

Mártáshoz:
  • 4 db kivi
  • 1 pohár krémes fehér joghurt
  • 1 ek méz, vagy ha még nagyon savanyú a kivi 2 ek is mehet hozzá

Elkészítés:



A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a fritőz edény aljába, amit az olajjal megkenünk.
Összekeverjük a joghurtot a mustárral. Ezt a húsokra kenjük.
Betesszük az edényt a gépbe és lecsukva minimum 2 órát hagyjuk, hogy átjárja a húst a fűszer és a mártás. Én reggel megcsináltam és egész délelőtt hagytam érlelődni.







Ezután 200 fokon 30 percig sütjük a húst.
Mire a sajt szépen megpirul, a húsunk és finom puha lesz.





Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást.
Hideg mártást készítünk, tehát pillanatok alatt kész.
A kiviket meghámozzuk, daraboljuk. Beletesszük egy mélyebb edénybe. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet.
Botmixerrel simára dolgozzuk.
És kész is a hideg kivi mártás.
Rizst most a mikróban készítettem a Tupperos rizsfőzőmben.
Tálaláskor a Chini parti formázóban formáztam meg a rizst.



Rizzsel kínáljuk, ami a Tupperware rizsfőzőjében mikróban készült nálam, és szintén a Tupperware termékével a Chini partijával formáztam.

Különleges íz világ, és gondolom sokan furcsállják is ezt a kombót, de ki kell próbálni, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése