2018. november 1., csütörtök

Gyorskovászos kenyérke UltraPro-ban sütve



Hát ez nem az én napom. Ez a lüke kenyér elrepedt hosszában is. Na, de azért meg fogjuk enni.

Fél adagocska.

Receptet itt olvashatod.










Annak ellenére, hogy elvesztette a szüzességét a kenyérke, beszélget szorgalmasan. Aki süt kovászos, gyorskovászos kenyeret, az tudja, hogy mit jelent. 

Aki nem süt: azt jelenti, hogy mikor kész a kenyér, kiveszem a sütőből, rácsra teszem, bespriccelem vízzel és elkezd pattogni a kenyér, pontosabban már a spiccelés előtt. Így beszélget és közben kicserepesedik szépen a héja.

Kihűlt a kenyérke, mehet csicsikálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...