2024. március 8., péntek

Töltött, rántott gomba

 

Hozzávalók:

  • gomba fejek
  • csirkemáj
  • húsos szalonna
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt kömény
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, tönkjét kitörjük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és a gombákba tesszük.


A csirkemájat megtisztítjuk, ketté vágjuk és a szalonna fölé a gombákba rakjuk.

A tojást felverjük. Hozzáadjuk a fűszereket. Hagyományos módon bepanírozzuk a megtöltött gombákat.

Bő olajban kisütjük. Első szakaszban fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül szép pirosra sütjük.


Köretet tetszés szerint készítünk.

Nálam most majonézes kukorica és az elengedhetetlen tartármártás készült hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókusz kocka

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg cukor 2 dl tej 1 cs. sütőpor 1 egész tojás 5 dkg vaj 3 ek olvasztott méz citromhéj őrölt fahéj őrölt sze...