2012. április 1., vasárnap

Majorannás rakott hús

Hozzávalók:
·         20 dkg szeletelt bacon,
·         75 dkg tisztított burgonya,
·         8 db alsó csirkecomb vagy mell, vagy bármilyen sertés hús
·         Vegeta,
·         őrölt bors,
·         1 csokor friss majoránna vagy 1 ek szárított,
·         1-2 fej vöröshagyma

Elkészítés:
Az UltraPro edény alját a füstölt szalonnaszeletekkel kibéleljük, ráhelyezzük a Konyhaművész Kézvédős Szeletelővel karikákra szelt nyers, burgonyát, majd a felkarikázott vöröshagymát.

A vegetát, friss vagy szárított majoránnát, őrölt borsot összekeverjük egy Új Hullám Mély Tányérban.

Beleforgatjuk a hússzeleteket.

A hagymára helyezzük a vegetás hús szeleteket, amelyekre még füstölt szalonnaszeleteket teszünk.

Pár evőkanál vizet öntünk alá és lefedjük (UltraPro edényben nem kell víz).
Kb. ¾ órát pároljuk a 190°C-os sütőben, majd fedő nélkül ropogós pirosra sütjük.
(Gyorsíthatjuk az elkészítését, ha 15 percre 750 W-on mikro sütőben előpároljuk.)
 Bármilyen savanyúsággal, vagy friss salátával kínálhatjuk.

Az elkészítéshez ajánlott Tupperware termékek:
·         UltraPro 3,5 l,
·         Konyhai Kés,
·         Henteskés,
·         Konyhaművész Szeletelő Kézvédővel
·         Új Hullám 4l-es Tál Szűrőbetéttel
·         Új Hullám Tányérok
·         Friss Torony Rácsbetéttel
·         Kristály só/borsőrlő
·         Mindent Bele Edény
·         Kristály Fűszeres
·         Univerzális Zöldséghámozó vízszintes pengével
·         Salátáknál a Kristály termékcsalád

Kattints és nézd meg a katalógusban az étel néhány fázisát:
majorannas_rakott_hus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése