2012. április 28., szombat

Meggyes-joghurtos muffin

Hozzávalók:
·         30 dkg meggy (befőtt vagy friss kimagozva)
·         30 dkg liszt
·         3 kávéskanál sütőpor
·         fél kávéskanál szódabikarbóna
·         18 dkg vaj
·         3 tojás
·         15 dkg cukor
·         1 cs. vaníliás cukor
·         180 gr meggyes joghurt
·         0,4 dl rum

Elkészítés:
A meggyet jól lecsepegtetjük a TW Kis Szűrőben a levet a Mérő Mixbe csurgatjuk, jó lesz később akár zseléhez vagy süteményhez, de egyszerűen meg is ihatjuk.

A vajat, tojásokat, cukrot, vaníliáscukrot, joghurtot és a rumot habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát.

Végül, ha jól kikevertük a masszát a robotgéppel, a Mesterfogás Keverővel óvatosan a masszához forgatjuk a meggyet is.

A Szilikon Muffin Formákat a gáz rácsára tesszük és megtöltjük a lyukakat úgy, hogy ¾-ed részig legyen a muffin tésztával.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Az idő, sütő függő, ezért javaslom a tűpróba elvégzését.

Porcukrozva kínáljuk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         TW Kis Szűrő
·         Mérő Mix
·         Konyhaművész Pro Tál
·         Mesterfogás Keverő
·         Szilikon Muffin Formák
_meggyes_joghurtos_muffin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése