2013. február 25., hétfő

Banános-gesztenyepürés palacsinta


Hozzávalók:
  • 7,5 dl tej
  • kb. 30 dkg liszt
  • 2 cs. Dr. Oetker banános pudingpor
  • 1 dl olaj
  • 2-3 tojás
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna 

Krémhez:
  • 1 cs gesztenyemassza
  • 2 dl tejszín 




Elkészítés:
A hozzávalókból elkészítjük a palacsinta tésztát a Mérő-Mixben, a szokásos módon.
Kisütjük a Mesterszakács Palacsintasütőben.

Közben, amíg sülnek a palacsinták, felverjük a tejszínhabot, állati eredetűt (én Cserpest használok mindig, mindenhez), nem holmi műtejszínt.

Villával összenyomkodjuk a gesztenyemasszát és annyi felvert tejszínt adunk hozzá, hogy szépen kenhető krémünk legyen.

Megtöltjük a palacsintákat, és tetszés szerint feltekerhetjük vagy négybe is hajthatjuk.

Tejszínhabbal, szóró cukorral díszítjük, vagy ha van készen csoki öntetünk, azt is csurgathatunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...