Hozzávalók:
- 7,5 dl tej
- kb. 30 dkg liszt
- 2 cs. Dr. Oetker banános pudingpor
- 1 dl olaj
- 2-3 tojás
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A hozzávalókból
elkészítjük a palacsinta tésztát a Mérő-Mixben, a szokásos módon.
Kisütjük a Mesterszakács
Palacsintasütőben.
Közben, amíg
sülnek a palacsinták, felverjük a tejszínhabot, állati eredetűt (én Cserpest
használok mindig, mindenhez), nem holmi műtejszínt.
Villával
összenyomkodjuk a gesztenyemasszát és annyi felvert tejszínt adunk hozzá, hogy
szépen kenhető krémünk legyen.
Megtöltjük a
palacsintákat, és tetszés szerint feltekerhetjük vagy négybe is hajthatjuk.
Tejszínhabbal,
szóró cukorral díszítjük, vagy ha van készen csoki öntetünk, azt is
csurgathatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése