2013. február 28., csütörtök

Krumpli saláta Desszertes Gyűrűben


Hozzávalók 2 literes formához:
  • 1 kg krumpli
  • 4 fej hagyma
  • víz
  • 10%-os ecet
  • cukor
  • egész bors
  • babérlevél
  • 4 dl tartármártás
  • 2 dl víz
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 cs. Horváth Rozi Zselatin
  • 9 db tojás
  • 4 – 5 virsli (vagy sült hús maradék, szalámi, stb.)

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük Mesterszakács Főzőedényben.
A hagymát megpucoljuk, és a TW Kézi Szeletelővel vékony karikára szeljük.

Közben elkészítjük az ecetet, sóval, cukorral, borssal, babérlevéllel ízesítve.  Itt direkt nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlése szerint készítse el. Forraljuk fel az ecetet. Míg felforr, pucoljuk meg a krumplit, a TW Konyhai Előkészítő Késsel szeleteljük karikára.

Egy TW Kristály Tálba rétegezzük bele a krumplit, hagymát váltakozva. Hagymával zárjuk a sort.

Az ecetet forrón öntsük a krumplira.
1 napig hagyjuk összeérni.

Másnap szűrjük jól le a krumpli salátát, az Új Hullám 4 literes Tál segítségével, amihez egy szűrőbetét tartozik.

A tojásokat főzzük jó keményre, a virslit melegítsük meg.

Karikázzuk fel a tojást és a virslit.

Amíg csepeg a salátánk, készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, kevés fehér őrölt bors), de használhatunk kész saláta dresszinget is.

Keverjük simára a tartárt vagy dresszinget a Konyhai Mindenttudóban a keverőlapát segítségével.
Forraljuk fel a 2 dl vizet, oldjuk fel benne a leveskockát, majd a zselatint. Ezt a zselatinos alapot öntsük bele a tartárba és ezzel is keverjük szép simára a mártásunkat.

A Desszertes Gyűrű formából vegyük ki a közepét, ami a gyűrűt hozná létre (most nem kell). Kisebb mennyiségnél bent hagyható, akkor 1,5 literes lesz a forma űrtartalma!
Zárjuk le a gyűrű helyét a formához tartozó kis tetővel

Vékonyan olajozzuk ki mindenhol a formánkat.

Kezdjük el belerakni a hozzávalókat.
Először a tojás, majd a virsli, majd egy adag krumpli saláta, amit óvatosan összekevertünk a zselatinos tartárral. Ezt ismételjük, míg megtelik az edényünk. Zárásként tojáskarikákat tegyünk. Az tál alján maradt tartárral locsoljuk meg a záró tojás sort.

Zárjuk le a formát a tetejével és tegyük a hűtőbe. 4-5 óra alatt megszilárdul.
Kiborításkor először vegyük le a formánk nagy tetejét. Tegyünk rá egy tányért vagy tálcát. Fordítsuk meg az egészet, majd óvatosan vegyük le a kisebbik tetőt is. Így levegőt kap a formánk és szépen kicsúszik a saláta.

Tipp: Pikáns íze miatt, amit az ecetes lé adott a krumplinknak, javaslom sült húsok, grill húsok mellé kínálni, de nagyon finom frissen sütött házi kenyérrel is vagy akár csak magában.
Laktató, finom étel kerekedett ki egy titokzatos kérésből, amit a Facebook konyhámban kértek a lányok/fiúk.


Javasolt Tupperware termékek:
  • Mesterszakács Főzőedények a krumplihoz és a tojáshoz és a húsleveshez
  • Konyhai Mindenttudó
  • Konyhai Előkészítő Kés
  • Új Hullám Tál Szűrőbetéttel
  • 6 literes Kristály tál
  • Desszertes Gyűrű
  • TW Kézvédős Kézi Szeletelő
  • Szilikon Ecset a forma kikenéséhez


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...