Hozzávalók
2 literes formához:
- 1 kg krumpli
- 4 fej hagyma
- víz
- 10%-os ecet
- só
- cukor
- egész bors
- babérlevél
- 4 dl tartármártás
- 2 dl víz
- 2 db húsleves kocka
- 1 cs. Horváth Rozi Zselatin
- 9 db tojás
- 4 – 5 virsli (vagy sült hús maradék, szalámi, stb.)
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük Mesterszakács
Főzőedényben.
A hagymát megpucoljuk, és a TW Kézi
Szeletelővel vékony karikára szeljük.
Közben elkészítjük az ecetet, sóval, cukorral,
borssal, babérlevéllel ízesítve. Itt
direkt nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlése szerint készítse el.
Forraljuk fel az ecetet. Míg felforr, pucoljuk meg a krumplit, a TW Konyhai
Előkészítő Késsel szeleteljük karikára.
Egy TW Kristály Tálba rétegezzük bele a
krumplit, hagymát váltakozva. Hagymával zárjuk a sort.
Az ecetet forrón öntsük a krumplira.
1 napig hagyjuk összeérni.
Másnap szűrjük jól le a krumpli salátát, az Új
Hullám 4 literes Tál segítségével, amihez egy szűrőbetét tartozik.
A tojásokat főzzük jó keményre, a virslit
melegítsük meg.
Karikázzuk fel a tojást és a virslit.
Amíg csepeg a salátánk, készítsük el a
tartármártást (majonéz, tejföl, kevés fehér őrölt bors), de használhatunk kész
saláta dresszinget is.
Keverjük simára a tartárt vagy dresszinget a Konyhai
Mindenttudóban a keverőlapát segítségével.
Forraljuk fel a 2 dl vizet, oldjuk fel benne a
leveskockát, majd a zselatint. Ezt a zselatinos alapot öntsük bele a tartárba
és ezzel is keverjük szép simára a mártásunkat.
A Desszertes Gyűrű formából vegyük ki a
közepét, ami a gyűrűt hozná létre (most nem kell). Kisebb mennyiségnél bent
hagyható, akkor 1,5 literes lesz a forma űrtartalma!
Zárjuk le a gyűrű helyét a formához tartozó
kis tetővel
Vékonyan olajozzuk ki mindenhol a formánkat.
Kezdjük el belerakni a hozzávalókat.
Először a tojás, majd a virsli, majd egy adag
krumpli saláta, amit óvatosan összekevertünk a zselatinos tartárral. Ezt
ismételjük, míg megtelik az edényünk. Zárásként tojáskarikákat tegyünk. Az tál
alján maradt tartárral locsoljuk meg a záró tojás sort.
Zárjuk le a formát a tetejével és tegyük a
hűtőbe. 4-5 óra alatt megszilárdul.
Kiborításkor először vegyük le a formánk nagy
tetejét. Tegyünk rá egy tányért vagy tálcát. Fordítsuk meg az egészet, majd
óvatosan vegyük le a kisebbik tetőt is. Így levegőt kap a formánk és szépen
kicsúszik a saláta.
Tipp: Pikáns íze miatt, amit az ecetes lé adott a krumplinknak, javaslom
sült húsok, grill húsok mellé kínálni, de nagyon finom frissen sütött házi
kenyérrel is vagy akár csak magában.
Laktató, finom étel kerekedett ki egy titokzatos
kérésből, amit a Facebook konyhámban kértek a lányok/fiúk.
Javasolt
Tupperware termékek:
- Mesterszakács Főzőedények a krumplihoz és a tojáshoz és a húsleveshez
- Konyhai Mindenttudó
- Konyhai Előkészítő Kés
- Új Hullám Tál Szűrőbetéttel
- 6 literes Kristály tál
- Desszertes Gyűrű
- TW Kézvédős Kézi Szeletelő
- Szilikon Ecset a forma kikenéséhez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése