Hozzávalók:
- kb. 135 db szögletes háztartási keksz
- 2 cs banános pudingpor
- 2 db nagy banán
- 3 cs citromos pudingpor
- 2 db nagy spanyol mandarin
- 3 cs sárgabarackos pudingpor
- 2 l tej
- 2,5 dl sárgabarack szörp (saját készítésű)
- 9,5 dl víz
- 24 ek kristálycukor
Csoki mázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cukor
- 1 ek tej
- 1 tk. Vaj vagy margarin
Elkészítés:
Egy 40 x 24,5 cm-es
tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel.
A banános
pudingot megfőzzük 8 dl tejjel és 6 ek cukorral a mikróban.
A kekszre öntjük
egyenletesen. Hagyjuk hűlni. Közben a banánt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Mikor a puding
teteje kissé megbőrösödött, kirakjuk a banán karikákkal.
Erre megint egy
réteg keksz kerül.
A citromos
pudingot szintén főzzük, 1,2 l tejjel és 9 kanál cukorral, majd a második kekszrétegre
kerül, és szintén hagyjuk hűlni.
Közben
megpucoljuk a mandarint, gerezdekre szedjük, majd kis darabokra vágjuk.
A citromos
pudingot kirakjuk vele, és újabb keksz sor következik.
És itt jön a
csavar.
Nyáron
készítettem sárgabarack szörpöt. A sütemény tetejére a sárgabarackos pudingot
ezzel főzöm meg, nem tejjel.
A szörpöt
összekeverem a vízzel, majd simára keverem bennem a pudingporokat és a 9 kanál cukrot
és ezt is, sűrűre főzzük a mikróban.
A 3- ik kekszréteg
tetejére simítjuk. Hűvösre tesszük, hogy kihűljön.
Mikor kihűlt,
elkészítjük a csoki mázat.
A cukrot a
kakaóporral elkeverjük és hozzákeverjük a tejet is. Sűrűre főzzük. Mikor kész,
hozzákeverjük a vajat. Kiskanállal csurgatjuk a barackos krémünk tetejére.
Visszavisszük a süteményt a spájzba, vagy a hűtőbe tesszük.
Egy éjszakán át,
pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése