2013. február 16., szombat

Ízek orgiája, avagy kekszes –pudingos -gyümölcsös csoda


Hozzávalók:
  • kb. 135 db szögletes háztartási keksz
  • 2 cs banános pudingpor
  • 2 db nagy banán
  • 3 cs citromos pudingpor
  • 2 db nagy spanyol mandarin
  • 3 cs sárgabarackos pudingpor
  • 2 l tej
  • 2,5 dl sárgabarack szörp (saját készítésű)
  • 9,5 dl víz
  • 24 ek kristálycukor 

Csoki mázhoz:
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek cukor
  • 1 ek tej
  • 1 tk. Vaj vagy margarin 

Elkészítés:




Egy 40 x 24,5 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel.
A banános pudingot megfőzzük 8 dl tejjel és 6 ek cukorral a mikróban.
A kekszre öntjük egyenletesen. Hagyjuk hűlni. Közben a banánt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Mikor a puding teteje kissé megbőrösödött, kirakjuk a banán karikákkal.
Erre megint egy réteg keksz kerül.






A citromos pudingot szintén főzzük, 1,2 l tejjel és 9 kanál cukorral, majd a második kekszrétegre kerül, és szintén hagyjuk hűlni.
Közben megpucoljuk a mandarint, gerezdekre szedjük, majd kis darabokra vágjuk.
A citromos pudingot kirakjuk vele, és újabb keksz sor következik.





És itt jön a csavar.

Nyáron készítettem sárgabarack szörpöt. A sütemény tetejére a sárgabarackos pudingot ezzel főzöm meg, nem tejjel.






A szörpöt összekeverem a vízzel, majd simára keverem bennem a pudingporokat és a 9 kanál cukrot és ezt is, sűrűre főzzük a mikróban.
A 3- ik kekszréteg tetejére simítjuk. Hűvösre tesszük, hogy kihűljön.
Mikor kihűlt, elkészítjük a csoki mázat.










A cukrot a kakaóporral elkeverjük és hozzákeverjük a tejet is. Sűrűre főzzük. Mikor kész, hozzákeverjük a vajat. Kiskanállal csurgatjuk a barackos krémünk tetejére. Visszavisszük a süteményt a spájzba, vagy a hűtőbe tesszük.

Egy éjszakán át, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.












Másnap, tetszés szerinti formára szeljük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése