A gránátalma a szerelem, a termékenység és
a bőség ősi jelképe és mindemellett kiváló antioxidáns.
Hozzávalók:
Kb. 19 db
babapiskóta
20 db kis 10
gr-os kávétejszín
6 cs. vaníliás
cukor
1 cs.
gesztenyemassza
1 gránátalma
1 tábla csokoládé
1 üveg Cserpes
tejszín (0, 33 l)
2 ek porcukor
1 citrom héja
½ citrom leve
1 tk. zselatin
1 nagy pohár
Mascarpone (500 gr)
Elkészítés:
A gránátalma
kemény burkát kanállal vagy kés fokával körben megütögetjük. Keresztben
kettévágjuk és a kés hegyével, kiszedjük a magokat egy kis tál fölé tett
szűrőbe.
Félre tesszük,
hogy a lé jól ki tudjon csepegni.
A Mascapronét
kikeverjük 2 cs. vaníliás cukorral, citrom héjjel és lével és hozzákeverjük a
zselatint. Ezt is félre tesszük.
A kis tejszíneket
kiöntögetjük, langyosítjuk. Hozzákeverjük a 2 kanál porcukrot és 1 cs
vaníliás cukrot.
Belemártogatjuk a
babapiskótákat. Egy szögletes edény alját (jénait) kirakunk egy sor piskótával.
Erre rákenjük a
Mascapronét.
Tetejét
megszórjuk a gránátalmával, kicsit hagyunk a díszítéshez is belőle.
A gránátalmára
újabb sor tejszínbe forgatott piskóta kerül.
A
gesztenyemasszát a piskótára reszeljük.
A csokit
megolvasztjuk, a gesztenyére csurgatjuk, vagy kis halmokban rárakjuk.
A tejszínt kemény
habbá verjük 3 cs. vaníliás cukorral. Hablabdába tesszük és kis halmokat nyomva
a gesztenyére, befedjük az egész süteményt. Tortadarával és gránátalmával
díszítjük.
Pár órára vagy
egy éjszakára, hűtőbe tesszük, hogy dermedjen.
Frissen préseltem ki a maradék gránátalma levét gyümölcscentrifugában. Kb. egy fél almám maradt a sütiből, ugyanis én igazából másfelet raktam a sütihez.
A fél almából 1 dl lét préseltem ki a gyümölcscentrifugával. Mire teljesen letisztultak a magok, 4-szer pörgettem át a centrifugával. Egyik csajnak sem kellett, így feláldoztam magam és én ittam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése