2013. november 17., vasárnap

Pulykamell gesztenyebundában




Hozzávalók:
  • 6-7 szelet pulykamell
  • 20 dkg főtt gesztenye
  • 3 tojás
  • liszt (ha szükséges)
  • szerecsendió
  • bors
  • sütéshez olaj

Elkészítés:




A gesztenye héját főzés előtt bevágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Miután megfőtt, forrón megpucoljuk, a belső héját is eltávolítjuk, mert az keserű. 






A megpucolt gesztenyét beletesszük a Kombiséfbe vagy a Magas Turbóaprítóba. Jó pépesre felaprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, fűszereket. Krémesre keverjük. Amennyiben nagyon híg lenne a pép, akkor kis liszttel sűrítjük. Állagra jó sűrű palacsintatészta szerűnek kell lennie.




Kiöntjük a masszát egy edénybe.
Bő olajat forrósítunk. A masszába forgatjuk a hússzeleteket és a forró olajban megsütjük.







Mikróbanelkészítjük a rizst, majd frissen vágott petrezselymet keverünk hozzá.

Birsalmakompóttal vagy sima almakompóttal tálaljuk.

Pulykamell kókuszos bundában

A Pác és Panírsztárban összekeverjük a lisztet, zsemlemorzsát és a kókuszreszeléket, majd befogatjuk a hús szeleteket.

Forgatás:
  1. A Panírsztár rácsára helyezzük a húst, lezárjuk az edényt, párat forgatunk rajta.
  2. Felvert tojás következik, majd újra a rácsra helyezve a tojásos húsokat, lezárjuk az edényt és szintén párszor megforgatjuk.
  3. Szilikon sütőlapra tesszük a panírozott szeleteket.
  4. Tetejüket megkenjük olajjal, vagy ha van olajszórónk, azzal fújjuk be.
  5. 170 fokos sütőben megsütjük a rántott húst.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...