Hozzávalók:
- 6-7 szelet pulykamell
- 20 dkg főtt gesztenye
- 3 tojás
- liszt (ha szükséges)
- só
- szerecsendió
- bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A gesztenye
héját főzés előtt bevágjuk. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.
Miután megfőtt, forrón megpucoljuk, a belső héját is eltávolítjuk, mert az
keserű.
A megpucolt gesztenyét beletesszük a Kombiséfbe vagy a Magas
Turbóaprítóba. Jó pépesre felaprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, fűszereket.
Krémesre keverjük. Amennyiben nagyon híg lenne a pép, akkor kis liszttel
sűrítjük. Állagra jó sűrű palacsintatészta szerűnek kell lennie.
Kiöntjük a
masszát egy edénybe.
Bő olajat
forrósítunk. A masszába forgatjuk a hússzeleteket és a forró olajban megsütjük.
Mikróbanelkészítjük a rizst, majd frissen vágott petrezselymet keverünk hozzá.
Birsalmakompóttal
vagy sima almakompóttal tálaljuk.
Pulykamell kókuszos bundában
A Pác és
Panírsztárban összekeverjük a lisztet, zsemlemorzsát és a kókuszreszeléket,
majd befogatjuk a hús szeleteket.
Forgatás:
- A Panírsztár rácsára helyezzük a húst, lezárjuk az edényt, párat forgatunk rajta.
- Felvert tojás következik, majd újra a rácsra helyezve a tojásos húsokat, lezárjuk az edényt és szintén párszor megforgatjuk.
- Szilikon sütőlapra tesszük a panírozott szeleteket.
- Tetejüket megkenjük olajjal, vagy ha van olajszórónk, azzal fújjuk be.
- 170 fokos sütőben megsütjük a rántott húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése