2013. december 3., kedd

Gesztenyével töltött pulykamell filé


Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell filé,
  • 15 dkg natúr gesztenyemassza,
  • szikkadt zsemle,
  • tej,
  • só, bors, szerecsendió,
  • 2 tojás,
  • fél dl tejszín
  • a sütéshez margarin

Elkészítés:
A pulykamellről a széleket levágjuk a TW Hentes Késsel és a gesztenyemasszával a beáztatott, majd kinyomott zsemlével együtt pépesre daráljuk a Magas Turbó Aprító késbetétjével. Belekeverjük a tojást és a fűszereket, meg egy kevés tejszínt is, és jól összekeverjük.

A pulykamell filét óvatosan felvágjuk, úgy, hogy ki tudjuk klopfolni a húst. Kettévágjuk, így két filét kapunk. A Magas Turbó Aprítóban összekevert gesztenyés masszát elosztjuk a két pulykamell filén, összetekerjük, és hústűvel jól megtűzzük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.

A 2,1 l-es UltraPro edénybe vajdarabkákat rakunk, erre rátesszük a töltött húsokat. Ezután a húsok tetejére is kockázunk vajat. Rátesszük az UlraPro Tetőt és szép pirosra sütjük.

A húsokat áttesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy lecsepegjen és hűljön.

Langyosan kiszedjük a hústűket és a Mesterszakács Szeletelő Késsel szépen felszeljük a húst.


Bármilyen körettel fogyasztható, tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése