Hozzávalók:
- 80 dkg pulykahús,
- 2 ek. olaj,
- 2 l forró víz,
- 1tk. só,
- 1 vöröshagyma,
- 1-1 csokor petrezselyem és zeller zöld,
- 2 sárgarépa,
- 1 karalábé,
- 15-15 dkg zöldbab, borsó, és karfiol,
- 1 maroknyi turbolya,
- 1 késhegynyi fehér bors,
- 1tk. szójaszósz (el is hagyható)
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk és forró
olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk és
felforraljuk.
A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a zellert megmossuk, és
a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük.
Az első 30 percben a habját
folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz
eltávozhasson.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A
karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A húst, a hagymát és a
petrezselyemzöldet kivesszük a levesből. A levet átszűrjük. Az előkészített
zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a
felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük.
A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a levesbe. A turbolyát megmossuk,
és apróra vágjuk. A kész levest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve,
turbolyával meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése