2014. január 7., kedd

Almás-hagymás csirkemell filé Hot Plate - ben sütve

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 ek libazsír vagy kacsa, sertés is jó, de akár vaj is lehet (Mindegyiktől más-más íz alakul ki. Ki melyiket szereti, azt használja.)
  • 2 tk. Szárnyas fűszerkeverék (én Laci bácsi fűszerkeverékét használtam most)

Elkészítés:



A húst befűszerezzük, vékonyra szelt hagymát, apróra vágott fokhagymát és a gerezdekre vágott álmát hozzátesszük, és jól összeforgatjuk, hogy minden hozzávalót érjen a fűszer.

20-30 percet hagyjuk így állni a húst.









A zsiradékot a Hot Plate - ben tesszük, 3-as fokozaton felforrósítjuk, majd belerakjuk a hússzeleteket és a hagymákat, almát. A húsok, mindkét felét megpirítjuk, majd készre sütjük. 8 percig fedő alatt puhítjuk, majd zsírjára sütjük.








Rizzsel, hasábburgonyával kínálhatjuk.

Gyors és finom vacsora.


Megjegyzés: A húst akár előző este is előkészíthetjük, és akkor egy éjszaka alatt még sokkal jobban átjárja a fűszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése