Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
- 1 ek libazsír vagy kacsa, sertés is jó, de akár vaj is lehet (Mindegyiktől más-más íz alakul ki. Ki melyiket szereti, azt használja.)
- 2 tk. Szárnyas fűszerkeverék (én Laci bácsi fűszerkeverékét használtam most)
Elkészítés:
A húst
befűszerezzük, vékonyra szelt hagymát, apróra vágott fokhagymát és a gerezdekre
vágott álmát hozzátesszük, és jól összeforgatjuk, hogy minden hozzávalót érjen
a fűszer.
20-30
percet hagyjuk így állni a húst.
A
zsiradékot a Hot Plate - ben tesszük, 3-as fokozaton felforrósítjuk, majd
belerakjuk a hússzeleteket és a hagymákat, almát. A húsok, mindkét felét
megpirítjuk, majd készre sütjük. 8 percig fedő alatt puhítjuk, majd zsírjára
sütjük.
Rizzsel,
hasábburgonyával kínálhatjuk.
Gyors és
finom vacsora.
Megjegyzés: A húst akár előző este is
előkészíthetjük, és akkor egy éjszaka alatt még sokkal jobban átjárja a fűszer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése