- 2 dl tejszín (valódi, nem növényi!)
- 2 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor vagy egy vanília rúd kikapart belseje
- 3 egész tojás
- 6 dkg cukor
- 8,5-12 dkg liszt
- 4 ek gyümölcspálinka
- vaj a sütőedény kikenéséhez
- 1 ü. magozott cseresznye
- 1 ü. málna befőtt (összesen 50 dkg legyen a gyümölcs)
Elkészítés:
Először a kompótokat kiöntjük a szűrőbe és jól lecsepegtetjük. A kompót levét megihatjuk, vagy készíthetünk belőle zselét is.
A pitesütőnket jól kivajazzuk. Nekem 27 x 18 cm-es a pitesütőm.
A Mérő Mix-be beleöntjük a tejszínt, tejet. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a cukrot, vaníliás cukrot. Robotgéppel jól elkeverjük.
Ezután hozzáadunk annyi lisztet, hogy palacsinta tészta sűrűségű keveréket kapjunk.
A lecsepegtetett gyümölcsöt a kivajazott forma aljába terítjük. Ezt meglocsoljuk 4 ek. gyümölcspálinkával. Én erre a célra saját készítésű málna likőrömet használtam, aminek az alapja vodka, tehát nem édes nagyon.
A tésztát ráöntjük a likőrös gyümölcsre és 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 35-55 perc lehet, sütője válogatja.
Kihűlés után kockára vágva, porcukrozva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése