2014. január 26., vasárnap

Gyümölcsös tejespite

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín (valódi, nem növényi!)
  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor vagy egy vanília rúd kikapart belseje
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8,5-12 dkg liszt
  • 4 ek gyümölcspálinka
  • vaj a sütőedény kikenéséhez
  • 1 ü. magozott cseresznye
  • 1 ü. málna befőtt (összesen 50 dkg legyen a gyümölcs)
Elkészítés:

Először a kompótokat kiöntjük a szűrőbe és jól lecsepegtetjük. A kompót levét megihatjuk, vagy készíthetünk belőle zselét is.

A pitesütőnket jól kivajazzuk. Nekem 27 x 18 cm-es a pitesütőm.

A Mérő Mix-be beleöntjük a tejszínt, tejet. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a cukrot, vaníliás cukrot. Robotgéppel jól elkeverjük.
Ezután hozzáadunk annyi lisztet, hogy palacsinta tészta sűrűségű keveréket kapjunk.

A lecsepegtetett gyümölcsöt a kivajazott forma aljába terítjük. Ezt meglocsoljuk 4 ek. gyümölcspálinkával. Én erre a célra saját készítésű málna likőrömet használtam, aminek az alapja vodka, tehát nem édes nagyon.

A tésztát ráöntjük a likőrös gyümölcsre és 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 35-55 perc lehet, sütője válogatja.

Kihűlés után kockára vágva, porcukrozva kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...