2014. december 13., szombat

Egyben sült nyúl burgonya ágyon


Hozzávalók:
  • 1 egész nyúl
  • füstölt szalonna
  • 2 ágacska friss rozmaring
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy fel hagyma
  • 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1.5 kg burgonya
  • bors
  • vegeta

Elkészítés:




A nyulat megmosom, leszárítom, megtűzdelem szalonnával, majd kívül-belül sózom, borsozom vegetázom.

A krumplit megpucolom, hasábokra vágva, az előzőleg 30 percre hideg vízben áztatott Pataki tálba teszem. Fűszerezem, sóval, borssal, vegetával. Jól összekeverem, hogy a fűszer minden szeletre eljusson.









A krumpli tetejére szeletelem a hagymát.
Apró kockára vagdalom a paprikát, rászórom a hagymára.

A fűszerezett, tűzdelt nyulat erre az ágyra fektetem.
A rozmaring ágakat két oldalára teszem.









A nyúlra terítek még szalonna szeleteket és szeletelt fokhagymát
Készre sütöm.

A Pataki-tál tetejét nem kell levenni, úgy is szépen meg fog pirulni a nyúl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése