2015. április 19., vasárnap

Árvácskás cukor


Rákaptam az ehető virágokra.

Ma készítettem egy kis üveg árvácskás cukrot. Mivel az árvácska is ehető virágok közé tartozik, így kimentem a kertbe és leszedtem a mini árvácskát, amit találtam. Igaz kevéske lett, mert fűnyírás után vagyok 2 nappal, de pár nap múlva megint sok lesz, akkor szedek még.

Hozzávalók:

  • árvácska virág
  • cukor
  • kis üvegecske, ami jól záródik. 
Én a tortadekor kiürült kis üvegeit soha nem dobom el, így most is abba került a cukor.

Elkészítés:


Az árvácskákat hideg vízzel leöblítem és konyhai papírtörlő között teljesen megszárítom. A kis szárakat levágom.








Az üveg aljára teszek egy sor árvácskát, majd cukor és addig rétegezzük így, amíg elfogy a virágunk. A sort cukorral zárom.









Lezárom az üveget, és 2-3 naponta összerázogatom majd, hogy a cukor egyenletesen vegye át a virág illatát.













Teához, süteményekbe, krémekbe, desszertekbe tehetjük az illatos cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése