2015. április 18., szombat

Bögrés meggyes süti


Hozzávalók:

  • 3 ek vaj
  • 3 ek natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • 1/2 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 tk. sütőpor
  • kb. 1 bögre magozott meggy 
Elkészítés:


A vajat megolvasztjuk. A tojás fehérjéből habot verünk. Ha kemény, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, jól elvegyítjük a habbal. Ezután kerül bele a tojások sárgája. Következő a sütőporral elkevert liszt.

Óvatosan hozzáadagoljuk a keverékhez a vajat és a tejet. Simára keverjük a masszát, és egy tortaformába öntjük. Ez lehet kerek gyümölcstorta forma, vagy annak megfelelő méretű szögletes tepsi is.


A massza tetejére szórjuk a meggyet, majd 170 fokos sütőben készre sütjük. Tűpróbáig sütjük. Ha a tészta nem ragad a tűre, akkor kész a sütemény.



Ha szilikon formában sütjük, akkor a formában hagyjuk kihűlni, ha tepsiben, akkor deszkára, vagy tálcára borítva hűtjük ki.


Tálalás előtt porcukrozzuk, vagy díszíthetjük felvert és akár a meggy levével ízesített/színezett tejszínhabbal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése