2015. május 24., vasárnap

Csirkemell darabok, Spoonz joghurtban pácolva


Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg csirkemell (most nekem a rántottból leeső darabok készültek így)
  • 2 dl Spoonz joghurt
  • bors ízlés szerint
  • 1 mk szárított bazsalikom 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl oliva olaj - saját készítésű fűszerolaj került hozzá, melyben rozmaring, friss bazsalikom, fokhagyma érlelődött egy hónapig
Elkészítés:


A csirkemelleket besózom, 15 percig állni hagyom a sóban.
Közben a joghurtot egy tálba öntöm, hozzáadom a borsot, bazsalikomot, zúzott fokhagymát. Jól összekeverem habverővel.

A joghurtos pácba helyezem a besózott húsokat. Átkeverem, hogy minden részét érje a joghurt. 
Lefedem az edényt és 1-2 órára hűtőbe teszem. Lehet akár előző este is elkészíteni és egy éjszakát pácolni a húst.






Mikor kész a pácolás, a húst a páccal együtt tepsibe öntöm, eligazgatom a hússzeleteket és készre sütöm.

Aki szereti a készre sülés utolsó 5 percében reszelt sajttal is megszórhatja és azt ráolvaszthatja. 
Nálam a kislány nem szereti a sajtot, így nem került rá.

Rizzsel, hasábburgonyával, krumplipürével, vagy akár vegyes salátával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése