2015. május 16., szombat

Fagylalt alaprecept


Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája, 
  • 25 dkg porcukor, 
  • 3 dl tej, 
  • 2 dl tejszín

ezen kívül:

Vanília fagylalthoz: 1 mokkáskanál vaníliaaroma

Puncsfagylalthoz: 1 mokkáskanál rumaroma

Csokoládéfagylalthoz: 12 dkg reszelt étcsokoládé és 12 dkg kakaó

Dió/mandula/mogyoró/pisztáciafagylalthoz: 25 dkg darált dió/mandula/pisztácia

Kávéfagylalthoz: 1 dl erős feketekávé

Elkészítés:

Vanília vagy puncsfagylalt:

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkevergetjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk.) 1-2 órára betesszük a hűtőbe.

A puncsfagylaltba lehűlés után rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.

Csokoládéfagylalt:
A tojássárgákhoz keverjük a porcukrot, a csokoládéreszeléket és a kakaót. Ezután hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, majd úgy járunk el, mint a vaníliafagylaltnál.

Dió- /mandula- /mogyoró- /pisztáciafagylalt:
Mielőtt betenné a mélyhűtőbe a vaníliafagylaltot, keverje bele a darált diót /mandulát/ mogyorót/ pisztáciát. Aki szereti, ízesítheti megfelelő aromával is.

Kávéfagylalt:
A tejből 1 dl-t helyettesítsen erős feketekávéval. A továbbiakban ugyanúgy járjon el, mint a vaníliafagylaltnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése