2015. május 28., csütörtök

Eperdzsem 2015

Hozzávalók: 
  • 1,25 kg eper darabolva
  • 50 dkg cukor
  • 1 cs. Haas Eper zselésítőszer

Elkészítés:
Az epret jól megmosom, kicsumázom. Fontos, hogy a csumát mindig a mosás után távolítsuk el, mert különben teleszedi magát az eper vízzel.
Kisebbeket félbe, nagyokat négybe vágom.
Beleteszem egy lábosba. Rászórom a Haas Eperlekvár zselésítőszert. 
Kis fokozaton elkezdem melegíteni, hogy leve eresztődjön az epernek.
Amint van kis leve, azonnal nagy fokozatra kapcsolom a hőforrásomat és felforralom az epret.



Amikor már forr, hozzáöntöm a cukrot. Elkeverem és újra forrástól számítva, erős fokozaton 5 percig forralom.










Kimosott , kicsepegtetett üvegekbe merem a dzsemet. Az üvegeket azonnal lezárom, 5 percre fejre állítom, majd visszaforgatás után végleges helyükre teszem őket és ott hagyom kihűlni.
Isteni finom lett.







Diabetikus eper dzsem.

  • 1,25 kg eper
  • 15-20 dkg nyírfacukor v.xillit
  • 1dkg almapektim

 Az elkészítési mód megegyezik a fentebb leírtakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése