2015. július 17., péntek

Kókuszlikőr

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej (2,8-as friss tej, nem hosszú lejáratú tartós)
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl alkohol (tiszta szesz)
Elkészítés:
A tejet felforralom. Hozzáadom a kókuszreszeléket és kis fokozaton (takarék lángon), 1 órát főzöm, közben kevergetve. 

Ezután kikapcsolom a hőforrást (mert ugye ki mivel főz: villany, gáz, indukciós, stb.), hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot. Oldódásig kevergetem. 

Hagyom a likőr alapot teljesen kihűlni. Tüllön vagy gézlapon keresztül leszűrjük.


A visszamaradt édes, tejes kókuszt felhasználhatjuk süteménynél.

Pl. Kekszes kókuszgolyó
A megmaradt kókuszhoz adtam darált kekszet, pitypangmézet, mandulás kajszilekvárt és egy kis tejet, hogy összeálljon.




Ha gyorsítani szeretném ebben a melegben a kihűtést, hideg vízfürdőbe állítom az edényt és kevergetve jól lehűtöm a kókuszos tejet.

Miután leszűrtem, hozzáadom az alkoholt. Jól záródó üvegekbe töltöm a likőrt. Pár hétig hagyom érni.

Fogyasztás előtt hűtőszekrényben lehűtöm a likőrt és úgy kínálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése