2015. június 23., kedd

Tojás nélküli málnás piskóta

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 1 ek. 10%-os ecet
  • 1 tk. vaníliás cukor
  • 1 l-nyi friss málna

Elkészítés:



A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a cukrot összekeverjük egy tálba. Egy másik tálba pedig összekeverjük a vizet, az olajat, az ecetet, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz.












Kézi habverővel összekeverjük.

Kapcsos sütőformába öntjük.

Tetejére rászórjuk a málnát és tűpróbáig sütjük.








Ötlet: Tehetünk bele még a tésztába 3 kanál kakaóport és akkor barna színű lesz a tészta, de a kakaó nélkül is nagyon jó.
A gyümölcsöt akár bele is keverhetjük a masszába óvatosan. Bár a málna könnyen zúzódhat, de meggy, cseresznye, szilva, barackok, amik keményebbek nyugodtan belekeverhető.

Még egy kis megjegyzés: Ez az adag a 26 cm-es kapcsos tortaformában készült. Így a tészta magassága a klasszikus gyümölcstorta magassága csak. Aki magasabb tésztát szeretne, az vagy kisebb formába készítse, vagy dupla adagból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése