2014. augusztus 11., hétfő

Borsóleves elektromos kuktában

Hozzávalók:

  • 40 dkg borsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • vegeta
  • 5-10 dkg házi tarhonya
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 mk liszt
  • olaj
  • víz
  • 1 tk. pirospaprika
Elkészítés:





A hozzávalókat beletesszük az elektromos kuktába, a liszt olaj, petrezselyemzöld, pirospaprika kivételével.
Jól összekeverjük.

A kuktát lezárjuk és bekapcsoljuk a leves programot.










Innentől kezdve mehetünk és csinálhatjuk a dolgunkat.
Amikor a leves elkészült, ezt a kukta hanggal jelzi nekünk.

Ekkor elkészítjük a gyenge rántást, a tűzhelyen.












Mikor kész a rántásunk, kinyitjuk a kukta tetejét, ráöntjük a rántást, összekeverjük és készen is vagyunk, lehet tálalni, vagy ha később szeretnénk fogyasztani, akkor lezárjuk és működésbe hozzuk a melegen tartást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése