- 2 kg érett füge
- 2 db nagy őszibarack
- kb. 10-15 dkg görögdinnye mag nélkül
- 20 dkg cukor
- 1/2 dl cseresznyepálinka (házi)
- 1,5 cs. Haas 3:1 lekvár zselésítőszer
Elkészítés:
A fügék szárát eltávolítjuk és a gyümölcsöt nyolcadoljuk. A barackokat is héjastól eldaraboljuk, a dinnyéből golyókat vájunk vagy szintén felkockázzuk
A gyümölcsökre szórjuk a cukrot és a zselésítőszert.
Jól elkeverjük és hagyjuk megolvadni a cukrot.
Ezután megfőzzük a lekvárt. Amikor minden gyümölcs puha, elturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, újra forraljuk. Forrástól számított 5 percig főzzük. Az utolsó 1 percben hozzáöntjük a pálinkát is.
Forrón üvegekbe szedjük, amiket azonnal lezárunk és fejre állítunk 5 percre. Miután visszaforgattuk őket, mehetnek végleges helyükre és ott kihűlnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése