2014. augusztus 8., péntek

Marcsi különleges fügelekvárja

Hozzávalók:

  • 2 kg érett füge
  • 2 db nagy őszibarack
  • kb. 10-15 dkg görögdinnye mag nélkül
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 dl cseresznyepálinka (házi)
  • 1,5 cs. Haas 3:1 lekvár zselésítőszer
Elkészítés:



A fügék szárát eltávolítjuk és a gyümölcsöt nyolcadoljuk. A barackokat is héjastól eldaraboljuk, a dinnyéből golyókat vájunk vagy szintén felkockázzuk

A gyümölcsökre szórjuk a cukrot és a zselésítőszert.
Jól elkeverjük és hagyjuk megolvadni a cukrot.









Ezután megfőzzük a lekvárt. Amikor minden gyümölcs puha, elturmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, újra forraljuk. Forrástól számított 5 percig főzzük. Az utolsó 1 percben hozzáöntjük a pálinkát is.

Forrón üvegekbe szedjük, amiket azonnal lezárunk és fejre állítunk 5 percre. Miután visszaforgattuk őket, mehetnek végleges helyükre és ott kihűlnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése