2014. augusztus 12., kedd

Mogyorós piskóta elektromos kuktában

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek víz
  • 5-8 dkg durvára őrölt mogyoró
  • fehér csokiforgács a díszítéshez
  • 3 ek olaj az edény kenéséhez
Csokoládékrémhez:
  • 4 dl hideg tej
  • 1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém alap
Elkészítés:



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk. Ezután a tojások sárgáját is hozzákeverjük, majd kicsinyenként a lisztet és közben a vizet is adagoljuk. 
Jól kikeverjük a robotgéppel.









A mogyorót ledaráljuk és a Magas Turbó aprítómban csináltam ezt a műveletet.
Közben az olajjal kikenjük az elektromos kukta edényének az alját és kb. 4 ujjnyi magasan az oldalát, Majd az edényt a házba helyezzük. Lezárjuk a tetőt és Sütemény programon 5 percet előmelegítjük.







Szilikon keverővel a piskóta tésztába keverjük a mogyorót. 
Mikor a gép sípol, kikapcsoljuk és a piskóta masszát beleöntjük az előmelegített edénybe.
Tetejét eligazítjuk.










A kuktát lezárjuk és a Sütemény programon sütjük.









Mikor a piskóta megsült, kiborítjuk egy tálra és hagyjuk kihűlni.






Közben a krémet kikeverjük.
Mikor a tortácska kihűlt, kettévágjuk és megkenjük krémmel az alsó lapot. Ráhelyezzük a tetejét.











Kívül is krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is.
Csoki forgáccsal vagy tetszés szerint díszítjük.
Hűtőben hagyjuk kötni ezt a fajta krémet kb. 2 óra hosszat.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése