2015. június 22., hétfő

Spoonz joghurttorta málnával

Hozzávalók:
  • 0,5 l Spoonz joghurt
  • 2,5 dl valódi tejszín (nem növényi kotyvalék)
  • 3 ek xillit vagy cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. zselatin

Elkészítés:
A joghurtból kiöntünk egy lábosba kb,ű. 1,5 dl, amit elkezdünk langyosítani és ebben feloldjuk a zselatint. (Forralni TILOS!)

Miután a zselatin feloldódott, hozzáöntjük a többi hideg joghurtot, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot. 

A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a joghurthoz keverjük.
Beleöntjük a málnát is és nagyon óvatosan, hogy meg ne törjenek a málna szemek, ezzel is átkeverjük a joghurtos alapunkat.
Hideg vízzel kiöblítjük a Desszertes gyűrűt, majd beleöntjük a joghurttortánkat. Lezárjuk a formát és hűtőben dermesztjük. 
Kb. 1 óra alatt kész a finom joghurttorta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése